Domare


Oliver Rasmusson

Oliver började hänga på agilitytävlingar under sent 90-tal, med andra ord på den gamla goda tiden. Han började tävla runt 2005 med familjens olika Borderterrier och 2006 skaffade han sin egen BT, The one and only - Storm! Sedan svek han rasen, tillfälligt, och skaffade Bordercollien Max nu 10 år. Därefter blev det BC nummer 2, (Ngolo) Kanté.
Förra året tog Oliver äntligen, enligt många, hans förnuft till fånga och skaffade sig en Borderterrier vid namn Stickan.

Hur vill du beskriva dina banor, Oliver?

När jag ritar mina banor så vill jag få till en blandning mellan fart och teknik. Banorna ska helst erbjuda lite olika alternativ och lösningar. Att hunden får springa på schysta linjer är en självklarhet och skulle jag lyckas få in någon klurighet som vid första anblick inte är helt uppenbar blir jag extra nöjd.

Tina Karlsson

Tina har varit domare sedan 10 år tillbaka. Hon lever och andas agility både som domare och tävlande. Det är helt enkelt en livsstil! Tina har i dagsläget 3 st sheltie och 2 st BC, tre av dom är aktiva klass 3 hundar.

Tina försöker alltid vara öppen, trevlig och tillmötesgående.
Hur vill du beskriva dina banor, Tina?
Vad det gäller mina banor så försöker jag få till bra linjer med olika svårigheter som både fart och kontroll. Jag vill gärna att många ska gå av banvandringen och känna att denna bana är möjlig att utföra. 

Elin Fahlgren

Elin har hållit på med agility sedan 2007. Hon blev auktoriserad domare 2023 efter många år som instruktör, tävlingsledare och tävlingsentusiast. Hon bor numera i Hindås, mellan Göteborg och Borås i sitt egenbyggda hus tillsammans med sambon Oscar, sonen Jack och bordercolliesarna Alva och Penny. Elin älskar allt som har med agility att göra, förutom att bära tunnelsäckar.

Hur vill du beskriva dina banor, Elin?
Jag har som mål att rita banor med fina linjer, massa fart och knixigheter som känns roliga. Man ska vilja springa banan direkt igen, oavsett om man nollat eller diskat!

Victoria Silfverberg

Agility har varit Victorias livsstil i snart 25 år, så kanske att era vägar har mötts på tävlingsbanorna tidigare. Under hennes år i sporten har hon tävlat både på den nationella och internationella tävlingsarenorna med sina Shelties. Att Victoria inte synts till på tävlingsbanan lika frekvent senaste åren är på grund av skador och lång rehab. Det var under denna period som hon kände att hon hade möjligheten att anta en ny utmaning och utveckla sig inom sporten - på vilket bättre sätt än att bli agilitydomare!

Hur vill du beskriva dina banor, Victoria?
För mig är det viktigt att ge fina naturliga linjer i min bandesign. Det ska vara en fin mix av tempoväxling, självständighet och teknik. Jag försöker alltid hitta olika dimensioner i mina bandesign så varje ekipage kan ta sig an banan på sitt sätt och att våga utmanas när möjligheten ges. Som domare engagerar jag mig i vare lopp och är med dig som tävlande i medgång och motgång. Jag är så tacksam över att får ta del av detta på första parkett!